Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Salonní vůz

18. května 2024

BENEŠOV: Salonní vůz

Pozvánka na výjimečnou akci plnou historie, vůní lokomotiv a zvuku parních strojů.

V neděli 19. května 2024 se uskuteční poslední jízda salonního vozu AZA 1-0086 arcivévody Františka Ferdinanda d'Este ze sbírky Národního technického muzea. Tento unikátní vůz bude součástí parního vlaku NTM, který se vydá do Benešova u Prahy, kde proběhne jedinečná akce na zámku Konopiště.

Parní vlak pojede po malebné trati, dokončené v roce 1900, která nabízí nádherný výhled na sázavský kaňon, projede množstvím tunelů a překročí jeden z nejvyšších kamenných mostů v Evropě – viadukt Žampach.

Na nádraží v Benešově u Prahy bude vlak vystaven od 10:15 do 16:10. Návštěvníci budou mít možnost nahlédnout do luxusního salonního vozu z pódia, což poskytne jedinečný zážitek z blízkosti historického skvostu.

Tato akce vznikla ve spolupráci s Národním památkovým ústavem, Správou železnic, Muzeem starých strojů a technologií a městem Benešov. Jízda parním vlakem a mimořádné prohlídky na zámku Konopiště jsou součástí programu čtrnáctého ročníku projektu Národního památkového ústavu "Po stopách šlechtických rodů: Habsburkové – domovem i v Českých zemích."

Přijďte si užít den plný historie a romantiky a nechte se unést atmosférou dávných časů za stálého doprovodu zvuku parních lokomotiv!

Další podrobnosti o akci zde:

https://www.ntm.cz/pro-navstevniky/aktuality/19-5-2024-posledni-jizda-salonniho-vozu-arcivevody-frantiska-ferdinanda-deste

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum