Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Podpora cyklodopravy

21. ledna 2024

BENEŠOV: Podpora cyklodopravy

Podpora cyklodopravy: přidáme 30 nových stojanů.

Nové stojany na kola město Benešov nainstaluje ke školám, k významným budovám a úřadům i do dalších frekventovaných míst.

Město Benešov ještě před začátkem školního roku 2023/2024 apelovalo na rodiče, ať zkusí děti do školy dopravovat i jinak než autem. Pokud jim to okolnosti dovolí, ať vyrazí pěšky nebo se projedou na kole či koloběžce.

FOTO: Design nových stojanů pro "nesdílená" kola bude pravděpodobně korespondovat se stojanem u sportovní haly Bios

Místní se však ozvali, že u některých škol i jinde po městě chybí stojany, a tak nemají kolo kde bezpečně zaparkovat. Pracovní skupina pro udržitelnou městskou mobilitu proto ve spolupráci s městským architektem Lubošem Klabíkem a místostarostou Jakubem Hostkem přidání nových stojanů iniciuje.

„Připravujeme nákup a rozmístění asi 30 ks stojanů na kola ke školám, budovám města nebo do blízkosti sportovišť. Půjde například o Piaristickou kolej, MUD, KD Karlov, radnici nebo poštu,“ vysvětluje Luboš Klabík, který všechny lokality vytipoval a zařadil mezi ně i stojany v těsné blízkosti mateřských a základních škol.

„Možnost bezpečně kolo odložit vnímám jako základ městské cyklistiky, navýšením počtu stojanů proto chceme Benešáky povzbudit, aby po Benešově jezdili na kole víc, než doposud,“ vysvětlil Jakub Hostek.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum