Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Oprava lávky v Konopišti

18. února 2024

BENEŠOV: Oprava lávky v Konopišti

Oprava lávky v Konopišti.

Lávka přes Konopišťský rybník, zvaná také Žofiin most, prochází kompletní opravou dřevěných částí. V minulých letech byly realizovány pouze dílčí opravy, kdy došlo vždy k výměně několika pochozích prken, která byla v havarijním stavu. V letošním roce probíhá oprava kompletní, dojde k výměně všech dřevěných částí mostu.

Přípravné práce na opravě povrchu, zábradlí a bočního obkladu lávky začaly po podpisu smlouvy v prosinci roku 2023. Samotná realizace se naplno rozběhla v lednu 2024, termín dokončení dle smlouvy o dílo je do 30. dubna 2024. Dle postupu oprav je pravděpodobné, že práce budou dokončeny cca o měsíc dříve.

Původní pochozí prkna byla položena přímo na podkladové části lávky a z důvodu nedostatečného odvětrání docházelo ke zrychlenému poškození, následně se prkna musela častěji měnit. Nyní jsou prkna instalována ve zvýšené poloze, vznikne tak prostor pro cirkulaci vzduchu a lávka bude déle sloužit bez nutnosti častých oprav. Na opravu povrchu mostu jsou použity kvalitní dubové fošny a latě. V rámci zakázky došlo i k pročištění blízkého okolí lávky od náletových dřevin.

Celková cena kompletní opravy dřevěných částí mostu je 1,1 mil. Kč včetně DPH a zahrnuje materiál, demontáž a likvidaci stávajícího materiálu, montáž, nátěr a dopravu.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum