Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Lezecká stěna

12. září 2024

BENEŠOV: Lezecká stěna

Lezeckou stěnu v Benešově čeká slavnostní otevření.

Město Benešov s potěšením oznamuje slavnostní otevření nové lezecké stěny na Sladovce, které se uskuteční ve čtvrtek 12. září 2024 od 10.00 hod. Akce je věnována široké veřejnosti i žákům místních základních škol.

Podrobnosti o provozu lezecké stěny naleznete zde:

https://www.atletikabenesov.cz/zobraz.asp?t=lezecka-stena

Na slavnostním otevření se setkají všichni, kteří se na výstavbě lezecké stěny podíleli – kromě vedení města se zúčastní pracovníci Odboru rozvoje a investic města Benešov, instruktoři lezení, zástupci Atletiky Benešov a další. Akce bude věnována především praktickým ukázkám lezení – stěnu si přijdou vyzkoušet žáci ZŠ Jiráskova, ZŠ Na Karlově a ZŠ Dukelská, pozvání je ale určeno i široké veřejnosti.

Lezecká stěna se nachází v areálu atletického stadionu na hasičsko-horolezecké věži, za kterou město Benešov zaplatilo více než 9 miliónů korun včetně DPH. Stěna nabízí široké možnosti tedy nejen pro všechny milovníky horolezectví, ale i pro trénink hasičů.

Zkušební provoz lezecké stěny byl zahájen již 15. července, od září se však možnosti využití rozšiřují – instruktoři budou nově k dispozici také jednou za dva týdny o sobotách.

Ilustrační foto Pixabay

S výškou 12,5 metru a třemi lezeckými stranami o celkové ploše 140 m² je stěna vybavena deseti liniemi jištění a jedenácti lezeckými cestami různých obtížností. Aktuální provoz probíhá ve dvou režimech – jde o samostatné lezení s vlastním vybavením nebo lezení za přítomnosti instruktora. Pro lezce je k dispozici také automatický naviják pro samojištění, jehož použití je možné v přítomnosti instruktora.

Zkušení lezci, kteří disponují vlastním vybavením a znalostmi, mohou navštívit stěnu kdykoliv během otevírací doby atletického stadionu (7.00-21.00 hod.). Pro návštěvu je nutná telefonická rezervace alespoň dvě hodiny předem u správců stadionu (kontakty jsou k dispozici na webu provozovatele Atletiky Benešov):

https://www.atletikabenesov.cz/zobraz.asp?t=lezecka-stena

V určených dnech a hodinách (pondělí a čtvrtek 16.00-20.00 hod., sobota jednou za dva týdny 8.00-14.00 hod.) je možné si vypůjčit lezecké vybavení a využít asistenci instruktorů. Pro začátečníky, kteří nemají vlastní vybavení ani zkušenosti, se nabízí možnost rezervace individuální lekce prostřednictvím e-mailu stenasladovka@gmail.com nebo Google kalendáře:

https://calendar.app.google/Nhuc4XuHx382CiNi7

V kalendáři se zobrazují dny a hodiny, kdy jsou instruktoři k dispozici (vždy 2 týdny dopředu).

V případě nepříznivého počasí (déšť nebo silný vítr) se lezení s instruktory nekoná, aktuální informace jsou vždy zveřejněny na Facebookové stránce – Lezecká stěna Sladovka Benešov:

https://www.facebook.com/profile.php?id=61561372073177

Lezecká stěna je přístupná přes hlavní vchod na atletický stadion, návštěvníci jsou žádáni, aby respektovali pravidla a nevstupovali na trávník.

Za provoz stěny zodpovídá Atletika Benešov spolu s místními lezeckými instruktory. Provozní řád a další podrobnosti naleznete na stránkách provozovatele (Atletika Benešov):

https://www.atletikabenesov.cz/zobraz.asp?t=lezecka-stena

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum