Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Žižkova ulice

29. října 2023

BENEŠOV: Žižkova ulice

Oprava vodovodu a kanalizace v ulici Žižkova nastartuje její celkovou proměnu.

Kompletní rekonstrukci ulice Žižkova musí předcházet potřebná oprava vodovodu a kanalizace. Ta bude rozdělena do dvou etap, přičemž první z nich začne v pondělí 30. října a potrvá do pátku 22. prosince 2023. V tomto období budou probíhat práce v horní části ulice v úseku mezi čp. 1020 (výjezd od Agrodatu) a čp. 1077 (po vjezd do průmyslového areálu). S rekonstrukcí se spojí i dopravní uzavírka.

„Již řadu let přicházejí podněty a požadavky na opravu komunikací ulic Jiráskova, Žižkova a Husova. Aby se ale mohly začít opravovat frekventované povrchy komunikací v okolí benešovského gymnázia, je nutné začít postupně rekonstruovat to, co je pod nimi. Na letos dokončenou kompletní rekonstrukci ulice Jiráskova proto nyní naváže první etapa opravy kanalizace a vodovodu v Žižkově ulici,“ vysvětluje místostarosta města Jakub Hostek.

V roce 2024 budou vodovod a kanalizace rekonstruovány v druhé etapě. Půjde o úsek mezi čp. 1188 a křižovatkou s ulicí Husova. Po dokončení rekonstrukce zmíněných řádů začne v druhé polovině roku kompletní oprava povrchu ulice Žižkova, jejímž výsledkem bude obdobná koncepce jako v sousední ulici Jiráskova.

Na celkovou rekonstrukci ulice Žižkova naváže oprava poslední ze tří páteřních komunikací – Husovy ulice. V příštím roce bude k tomuto účelu aktualizována stávající studie.

Se stavebními pracemi v ulici Žižkova se v období od 30. října do 22. prosince 2023 spojí úplná dopravní uzavírka dotčené části komunikace, řidičům se proto omlouváme za komplikace. Zároveň prosíme o pochopení a dodržování dopravních omezení.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum