Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



MHD BENEŠOV: Monitorování a víc spojů

15. srpna 2023

MHD BENEŠOV: Monitorování a víc spojů

MHD Benešov: Od září pojede víc spojů a provoz budou monitorovat bezpečnostní kamery.

Od 3. září 2023 dojde k významnému posílení benešovské městské hromadné dopravy a na tento krok naváže i zavedení nových bezpečnostních opatření.

Do provozu budou uvedeny dva nové autobusy a navýší se počet spojů. Zřídí se přestupy na rychlíky, zavedeny budou večerní spoje, upravená linka MHD 4 propojí ulici Vlašimská se Spořilovem, nemocnicí a supermarketem Albert a do lokalit Mariánovice, Spořilov a Karlov přijedou nové školní spoje. Zahuštění provozu doprovodí instalace bezpečnostních kamer – do každého žluto-modrého autobusu přijdou hned dvě.

„Přes školní rok se benešovskou MHD sveze přibližně 1300, během prázdnin pak cca 800 cestujících denně. V roce 2021 to přitom byla polovina. Se zahájením školního roku 2023/2024 proto významně posílíme spoje a zahustíme intervaly, aby se např. žáci bez potíží vešli do ranních autobusů. Mimo to také souborem opatření zvýšíme bezpečnost provozu – půjde o kamery nebo namátkové kontroly městské policie,“ vysvětluje místostarosta Benešova Jakub Hostek.

Na základě souhlasu Rady města Benešov budou do každého autobusu naistalovány dvě bezpečnostní kamery, jedna přední a druhá zadní, které budou monitorovat prostor pro přepravu. „Kamerový systém bude mít zajištěnu pětidenní zálohu před opětovným přepsáním dat, a pokud by tedy došlo v MHD k nějakému incidentu, ze systému bude možné získat podrobnosti,“ doplňuje starosta Benešova Jaroslav Hlavnička. Detaily o umístění kamerového systému a náležitostech jeho užívání, které jsou v souladu s ochrannou osobních údajů (GDPR), budou umístěny v autobusech na informačních vývěskách.

V první polovině tohoto roku došlo ve spolupráci s Ústavem dopravních systémů Českého vysokého učení technického v Praze také ke zpracování Smluvních přepravních podmínek MHD Benešov. Výňatek bude k dispozici v autobusech, úplné znění na webových stránkách města v sekci MHD. Takto byl stanoven podrobný právní rámec vztahů cestující – dopravce, aby bylo možné nežádoucí chování v autobusech postihovat.

Současně s tím došlo ve spolupráci s městskou policií k vytipování problematických spojů a zajištění namátkových kontrol přímo v autobusech.

Jízdné v benešovské MHD nadále zůstane zdarma. Jízdní řády platné od 3. září 2023 včas zveřejníme na webu města.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum