Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Vánoční strom

28. listopadu 2023

BENEŠOV: Vánoční strom

Vánoční strom nevydržel váhu těžkého sněhu a musí být nahrazen.

Technické služby musely včera pokácet vánoční strom na Masarykově náměstí. Necelý týden po jeho instalaci napadl těžký a mokrý sníh, pod jehož váhou se začal strom kroutit a naklánět. Riziko polámání a pádu bylo příliš vysoké, a proto byl strom odvezen a bude nahrazen novým.

Půvabná jedle, kterou technické služby v kooperaci se stavební firmou i městskými strážníky dopravily na Masarykovo náměstí v minulém týdnu, bohužel nevydržela nápor těžkého sněhu. Strom se začal kroutit a naklánět, čímž byla ohrožena jeho stabilita. I kdyby se jedle vyztužila, hrozil by její pád, a toto riziko jsme z bezpečnostních důvodů a po konzultaci s dendrologem vyhodnotili jako příliš velké - jedlička musela být pokácena. Její místo však hned zítra, tj. 28. listopadu, obsadí strom nový. Půjde o košatý smrk, který se nyní nachází v areálu technických služeb v Čechově ulici.

Slavnostní rozsvícení vánočního stromu proběhne v Benešově dle původního plánu první adventní neděli 3. prosince v 17.00 hod. Doprovodný program začne už hodinu po poledni a vy jste srdečně zváni!

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum