Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Bezpečnost a průjezdnost IZS

23. října 2023

BENEŠOV: Bezpečnost a průjezdnost IZS

Město se zaměřuje na bezpečnost a průjezdnost složek IZS.

V případě požárů nebo jiných situací, kdy je vyžadován zásah složek Integrovaného záchranného systému (hasiči, záchranná služba, policie), je potřeba, aby byla zajištěna dostupnost a průjezdnost ulic - minimálně šíře komunikace jsou tři metry.

Městská policie Benešov se v týdnu od 16. do 20. října 2023 zabývala průjezdností sídlišť s ohledem na pohyb složek Integrovaného záchranného systému (IZS). Vozidla zaparkovaná na komunikacích a v místech, která nejsou pro parkování určena, totiž zhoršují dostupnost a komplikují zásah záchranářské techniky, zejména pak hasičských vozů. Proplétání mezi zaparkovanými auty nebo hledání objízdné trasy zasahujícím složkám ubírá cenný čas, který by jinak věnovaly okamžitému řešení výjezdové situace.

Ilustrační fotografie (archiv HZS Středočeského kraje, Benešov)

I přes opakovaná upozornění, pravidelná cvičení simulovaných zásahů na sídlištích nebo pokutování nevhodně zaparkovaných vozidel se tento špatný stav nemění a nebezpečí z prodlení při zásahu je stále aktuální. Pro včasný dojezd na místo události, je klíčové zachovat třímetrovou šíři komunikace pro průjezd záchranářské techniky.

Uvědomujeme si složitost parkování především v lokalitách sídlišť, kde dochází k velmi vysoké koncentraci obyvatel a tím i osobních vozidel, prosíme však obyvatele Benešova a řidiče, aby respektovali dopravní označení a neparkovali tam, kde nemají. I jediné špatně parkující vozidlo může výjezd složek IZS zásadně zkomplikovat.

Děkujeme.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum