Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Holubí čas

6. listopadu 2023

BENEŠOV: Holubí čas

Vážení občané, podzim je v plném proudu a pomalu nastává období, kdy se zdivočelé populace holubů domácích začnou stahovat do centra našeho města.

Uvědomme si, že jeden holub vyprodukuje za rok přibližně 2,5 kg výkalů, může být infikovaný (např. salmonelou, klíšťovou encefalitidou, parazity jako jsou klíšťák holubí a štěnice ptačí apod.) a významně poškozuje objekty, přičemž kulturním památkám se nevyhýbá.

Město Benešov proto vynakládá každoročně nemalé finanční prostředky na regulační odchyt holubů. Rádi bychom Vás požádali v této věci o spolupráci. Je to jednoduché – holuby nekrmit. Můžete tak přispět ke zlepšení prostředí, ve kterém žijeme, větší čistotě i zdraví.

Závěrem chceme upozornit, že krmení zvířat není samo o sobě legislativou zakázáno, nicméně dle obecně závazné vyhlášky města Benešov č. 2/2018, k zabezpečení místních záležitostí veřejného pořádku, pro pořádání, průběh a ukončení veřejnosti přístupných sportovních a kulturních podniků a k zajištění udržování čistoty ulic a jiných veřejných prostranství, k ochraně životního prostředí, zeleně v zástavbě a ostatní veřejné zeleně a k užívání zařízení obce sloužících potřebám veřejnosti a o zrušení některých obecně závazných vyhlášek města Benešov, je každý, kdo znečistí veřejné prostranství, veřejné zařízení nebo veřejnou zeleň, povinen zajistit na svůj náklad neprodleně odstranění tohoto znečištění, přičemž za znečištění se považuje i krmení holubů na veřejném prostranství.

Připravil: Ing. Jakub Maleček, vedoucí Odboru životního prostředí.

Zdroj: Město Benešov.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum