Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Zlatý lajk

29. září 2022

BENEŠOV: Zlatý lajk

Zlatý lajk 2022 - Benešovské facebookové stránky se umístily na 1. místě ve Středočeském kraji.

Která česká města komunikují nejlépe? Na to se zaměřil třetí ročník soutěže o nejlepší radniční listy, profily na sociálních sítích nebo nově na webové stránky. Hodnocení ukázalo, že města se stále více snaží zaujmout všechny generace obyvatel.

Město Benešov do letošního ročníku přihlásilo svůj Facebookový profil. "K přihlášení do této soutěže jsme se odvážili po změně, která přišla s novým vizuálním stylem města Benešov," říká Magda Zacharieva, tajemnice města Benešov, "dle pozitivních reakcí je vidět, že celková změna profilu města velmi prospěla." "Rádi bychom se nyní více zaměřili na Instagram a jeho příběhy, ale také na příběhy na Facebookovém profilu. Stejnou vizuální změnou prošel i Zpravodaj města Benešov, který budeme ještě vylepšovat a který bychom do soutěže přihlásili spolu se sociálními sítěmi příští rok," sdělila Markéta Pazderová, která za proměnami ve spolupráci s grafiky stojí.

Jak se celorepubliková soutěž hodnotí?

„Hlavními kritérii byla kvalita obsahu, schopnost rychle a vstřícně odpovídat na dotazy, schopnost publikovat čtivé a informačně hodnotné příspěvky, dále kvalita videí, specializovaných formátů jako Reels či Stories a dle vzhledu statických prvků jako je profilový obrázek či cover,“ vysvětluje Vít Novák z organizace Kvalikom. Města se podle něj na sociálních sítích snaží zaujmout především mladší generace. Nově se tak čím dál více měst pouští do natáčení krátkých odlehčených videí, podcastů a obecně se snaží sledovat trendy. Celkově bylo hodnoceno přes 400 profilů.

Cenu za nejlepší profil na Facebooku si v kategorii malých obcí odnáší Špindlerův Mlýn, v prostřední kategorii město Hustopeče a mezi největšími městy zabodovala Jihlava. Ta na svém Facebooku publikuje mimo jiné velmi kvalitní videoreportáže. Špindlerův Mlýn naopak boduje obsahem, který láká turisty z celé země. Cenu za nejlepší Instagramové profily si převezme Kladno, v prostřední kategorii Lanškroun.

Zcela nově se organizace Kvalikom zaměřila i na kvalitu webových stránek, které hodnotila dle 20 podrobných kritérií. „Nehodnotíme pouze vzhled a technikálie, ale zaměřujeme se především na uživatelskou přívětivost. Mnoho měst má totiž stránky poměrně nepřehledné a složité,“ popisuje Novák.

„Rádi bychom modernizovali a sjednotili s novým vizuálním stylem i webové stránky města, uvidíme, zda se to podaří. Doufáme, že v této složité době budou na tak rozsáhlou změnu finanční prostředky,“ sděluje Markéta Pazderová.

Zdroj: Město Benešov.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum