Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



BENEŠOV: Rekonstrukce ulice Jiráskova

26. září 2022

BENEŠOV: Rekonstrukce ulice Jiráskova

Po rekonstrukci vodovodu a kanalizace, která proběhla v ulici Jiráskova od listopadu 2021 do května 2022, čeká město Benešov kompletní rekonstrukce vozovky, chodníků, osvětlení a veřejné zeleně. Jedná se o úsek mezi autobusovým nádražím a křižovatkou s ulicí Husova. Realizace stavby bude od 3. října 2022 do června 2023.

Začátek termínu rekonstrukce je ovlivněn výběrem dodavatele až při druhé veřejné zakázce a nutností časové prodlevy mezi pracemi na vodovodu a kanalizaci a rekonstrukcí komunikace. Bohužel se nepodařilo získat v první veřejné soutěži zhotovitele této zakázky, takže došlo k posunu zahájení prací. Při druhém výběrovém řízení byly podány čtyři nabídky, z nichž nejvýhodnější cenu nabídla společnost B E S, s. r. o., cena za realizaci zakázky činí 19,1 mil. Kč bez DPH.

Původní termín začátku rekonstrukce byl 26. září, po domluvě s dodavatelem se termín o týden posouvá.

Jak bude nově zrekonstruovaná ulice vypadat? Budou položeny nové mozaikové chodníky, kamenné obruby a asfaltová komunikace. Zeleň bude kompletně vyměněna – zmizí záhonky s keři a budou vysázeny nové stromy. Původní hlohy na základě dendrologického průzkumu budou vyměněny za růžově kvetoucí třešně, které budou umístěny v mřížích. V ulici bude umístěno nové veřejné osvětlení i mobiliář. Parkování na pravé straně ulice (ve směru dolů) bude zachováno, stejně tak i zastávka MHD a městského vláčku.

V souvislosti se stavbou bude zajištěn přístup do objektů, příjezd bude po určitou dobu vyloučen, o této skutečnosti budeme obyvatele informovat. Objízdná trasa povede ulicí Nádražní, Táborská a Husova. V ulici Husova bude z důvodu zvýšeného provozu zakázáno parkování. Podrobné informace o uzavírce zde:

https://www.benesov-city.cz/dopravni-omezeni-uplna-uzavirka-casti-mistni-komunikace-v-benesove-ulice-jiraskova/d-101367/p1=906

Děkujeme za pochopení a doufáme, že občané budou dopravní omezení respektovat.

Po skončení rekonstrukce ulice Jiráskova je v plánu pokračovat v ulici Husova a Žižkova, kde v první fázi dojde k rekonstrukci vodovodního a kanalizačního řadu a následovat bude celková rekonstrukce ulice.

Zdroj: Město Benešov.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum