Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



BENEŠOV: Pasování na rytíře

30. října 2022

BENEŠOV: Pasování na rytíře

Pasování na rytíře Řádu čtenářského. V září jsme se opět proměnili na Království pohádkových příběhů a během několika dnů jsme pasovali všechny letošní druháčky na rytíře a rytířky řádu čtenářského.

Tato tradiční akce je vnímána jako vyvrcholení projektu Už jsem čtenář vyhlášeného Svazem knihovníků a informačních pracovníků ČR. Děti se během roku v knihovně setkávají se spisovateli, navštěvují vzdělávací lekce v knihovně a podobně.

Jako každý rok musely děti v den pasování v knihovně opět splnit úkol a složit čtenářský slib. Letos poprvé svůj slib skládaly ve slavnostní atmosféře paní královně. Při závěrečném pasování všechny děti dostaly rytířský glejt, poukázku s naším maskotem Bookym na roční registraci v knihovně zdarma, buton na batoh a krásnou knížku. Pro každý ročník akce je napsána a ilustrována nová kniha, výhradně určena pro účastníky projektu, a nelze ji v běžné knihkupecké síti minimálně tři roky koupit. V tomto roce je to kniha spisovatelky Kláry Smolíkové a fotografa Petra Václavka Dubánek a tajný vzkaz.

Dětem se u nás moc líbilo, a proto věříme, že se brzy za námi vrátí a stanou se našimi novými pravidelnými čtenáři.

Zdroj: Město Benešov, Markéta Kalendová, Městská knihovna Benešov, oddělení pro děti - https://www.knihovna-benesov.cz/deti-a-mladez

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum