Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



BENEŠOV: Otevřený Benešov

30. března 2022

BENEŠOV: Otevřený Benešov

Otevřený Benešov. Město bude zase více transparentní.

Město Benešov se zařadí do spolku Otevřená města, který se věnuje tématu digitalizace místních samospráv. Díky tomuto členství město získá dvě softwarová řešení založená na otevřených datech (open source), ale také průběžné skenování kyberbezpečnosti. Jednotliví členové spolku sdílejí mezi sebou své zkušenosti a díky tomu mohou programátoři tyto softwary neustále zdokonalovat. Roční příspěvek za členství činí 2 Kč na obyvatele.

Co tím město získá?

Prvním projektem je Cityvizor, neboli rozklikávací rozpočet až na úroveň detailu jednotlivých faktur. Cityvizor přináší přehlednou vizualizaci rozpočtu obce nebo kraje s detailními daty, která jsou získávána přímo z účetních systémů a následně zobrazována přehledně, srozumitelně a v souvislostech. Benešákům tak umožní jednodušší přístup k získání přehledných a transparentních informací o hospodaření Benešova.

Druhým projektem je tzv. Dotační software 2. Ten umožní příjem, zpracování a správu žádostí o dotace z městského rozpočtu. Dosud se veškeré kroky řešily v papírové podobě. Provoz i kompletní nastavení dotačního portálu si může uživatel zařídit sám. To se týká především možnosti vytvořit si vlastní formuláře dotací (definovat jednotlivé položky formuláře) a spravovat si uživatelské účty zaměstnanců dotačního úřadu i účty žadatelů.

Posledním projektem je Průběžné monitorování zranitelnosti, které zajišťuje vyšší obranu města před zneužitím ze strany kyberútočníků.

Díky rozhodnutí zastupitelstva tak město bude více otevřené svým občanům, bude transparentněji hospodařit, zjednoduší některé procesy v dotační oblasti a bude více chráněné před kyberútoky.

Zdroj: Město Benešov. Připravil: Ing. Daniel Netušil, radní města.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum