Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



BENEŠOV: Školní družina a tělocvična

12. září 2022

BENEŠOV: Školní družina a tělocvična

Školní družina a tělocvična v Dukelské ulici.

Co vyroste na pozemku po bývalé geodezii a tenisových kurtech v ulici Dukelská? Rozsáhlý prostor bude sloužit k výstavbě budov, které doplní chybějící zázemí největší základní školy v Benešově. V ulici Dukelská se na místě zbourané budovy geodezie plánuje tolik chybějící družina pro 360 dětí a sportovní hala.

Objekt družiny je navržen jako třípodlažní s velikým světlým atriem a střešní zahradou. Pro bezbariérové využití se počítá s výtahem a také propojením družiny se základní školou pomocí spojovacího můstku. Autorem studie je AGE project, s. r. o., který stojí také za návrhem velmi zdařilého hlavního vstupu do budovy ZŠ Dukelská. Nová družina nezapře svého autora a bude mít podobný architektonický ráz.

FOTO: Návrh budovy nové družiny od AGE project, s. r. o.

Ve zbylém prostoru mezi sokolovnou, školními hřišti a budoucí družinou vyroste nová sportovní hala. Ta by měla sloužit jako tělocvična této základní školy se sportovním zaměřením, tak pro další kluby a spolky. V přízemí budovy je naplánováno parkoviště pro návštěvníky, v dalších patrech pak vlastní hala s tribunou pro 200 diváků a další nezbytné zázemí pro sportovce i diváky. I do tělocvičny bude možné se dostat ze školy pomocí krytého vstupu. V okolí budovy se budou dále nalézat venkovní parkovací místa a zeleň. Návrh budovy zpracoval ateliér Sportovní projekty, s. r. o.

FOTO: Návrh nové sportovní haly od Sportovní projekty, s. r. o.

Výstavba obou budov předpokládá značné finanční náklady, které v současné době odhadujeme na 400 mil. Kč a na které město Benešov také hledá externí zdroje z dotačních programů.

Zdroj: Město Benešov, připravila: Ing. Alena Pokorná, vedoucí Odboru investic.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum