Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



BENEŠOV: Chodník Vlašimská

17. září 2022

BENEŠOV: Chodník Vlašimská

Dotace na rekonstrukci chodníku v ulice Vlašimská.

Státní fond dopravní infrastruktury schválil městu Benešov příspěvek na akci Rekonstrukce chodníku v ul. Vlašimská. Dotace je ve výši 85 % celkově uznatelných nákladů stavební části, tj. 7,6 mil. Kč. Celkové náklady na realizaci jsou v současné době vyčísleny na 12 mil. Kč.

Rekonstrukce stávajícího chodníku a výstavba nové části chodníku podél komunikace II/112, jejímž cílem je zvýšení bezpečnosti chodců, lepší pěší dostupnost v přilehlých nemovitostech a také vybudování zastávek zlepší autobusovou obslužnost v ulici Vlašimská.

Chodník bude také vyhovující z hlediska pohybu osob se sníženou schopností pohybu a orientace. Realizace akce celkově přispěje ke zvýšení kvality života, a to jak rezidentů, tak i projíždějících návštěvníků města.

V koordinaci s plánovanou rekonstrukcí chodníku v ul. Vlašimská je akce Středočeského kraje rekonstrukce vozovky II/112 a přestavba křižovatky II/110 a II/112 na okružní a to představuje nepřímý vliv i na chodníky. Souběžná realizace akcí by měla započít na jaře roku 2023.

Na pořízení auditu bezpečnosti pozemní komunikace a projektovou dokumentaci pro tuto akci byla získána dotace ve výši 254 tis. Kč. od Středočeského kraje ze Středočeského Fondu podpory včasné přípravy projektů EU 2021+ a NIP.

Zdroj: Město Benešov.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum