Hledat

Fotogalerie

Nejnovější fotka

fotogalerie

Menu




Reklamní partner

Klub BONUS

YouTube TV

TOPlist



Cyklokrosové DEPO 24

29. ledna 2024

TÁBOR - BECHYNĚ: Cyklokrosové DEPO 24

V Křižíkově elektrárně vznikne dočasné cyklokrosové DEPO 24.

Budova Křižíkovy elektrárny pod železničním mostem na Bechyni, takzvaným elektrákem, poslouží první únorový víkend jako zázemí pro doprovodný program při Mistrovství světa v cyklokrosu.

Budova elektrárny je majetkem města Tábora. Pořadatelé, kteří si objekt vypůjčili, projekt nazvali DEPO 24. Milovníci cyklokrosu mohou zdarma navštívit zdejší cyklistické symposium, kde se potká umění, sport a cyklonadšenci.

Zahajovací akce se uskuteční ve čtvrtek 1. února 2024 od 18.00 hodin. Následně v pátek 2. února od DEPO 24 vyrazí první cyklojízda a večer se uskuteční slavnostní zahájení mj. v režii:

http://pasnormalstudios.com/

Pas Normal Studios a Steve Tilford Foundation Racing představí v elektrárně novou závodní cyklokrosovou kombinézu a průřez výbavou z let minulých. Radotínské SBCR připraví expediční instalaci, která ukáže, jakou svobodu může dát cestování na kole. SBCR ukáže krásu cyklokrosu a úspěchy našich reprezentantů. Také si připomeneme největší úspěchy českého cyklokrosu prostřednictvím speciální audiovizuální instalace.

Kdo bude mít chuť, může vyrazit s International Cycling Club na páteční a sobotní dvouhodinovou gravel vyjížďku, která provede krásami Tábora a blízkého okolí. V pátek se startuje v 9.00, v sobotu v 11.00 hodin.

Součástí DEPA 24 bude výstava fotografií. Jakub Dohnálek se podělí o záběry ze sedla svého kola s názvem „Endless horizon“. Jiří Pařízek nechá nahlédnout do své „Cyklokrosové kroniky“ a zavede nás do srdce cyklokrosových závodů v Táboře. O zajímavé rozhovory s osobnostmi české cyklistiky se v DEPO 24 postará Teo Kováč a jeho projekt Rádio Peloton.

„Vypadá to, že z centrály Specialized stihne dorazit více než deset let konzervované zabahněné kolo Zdeňka Štybara, který ho od svého vítězství v Hoogherheide neviděl. Kromě expozice a fotografických výstav bude právě u kola připravena Štybar Wall, kde budou moci lidé zanechat závodníkovi vzkaz a který se tam za námi snad v sobotu na chvilku zastaví. V neděli zůstane DEPO 24 prázdné a my se všichni přesuneme fandit na trať,“ uvedl za pořadatele Štěpán Klíma.

Všechny informace najdete na webu:

www.depo24.cz

Zdroj: Město Tábor.

Připravil autor: Miroslav Galko - RegionálníMagazíny.cz.

Ostravski Webdesign | Webové stránky zdarma od BANAN.CZ | přihlásit se | registrace | mapa stránek | diskuzní fórum